DMS+ opleidingen

Installatiedeskundige BMI

Doel van de opleiding
Na afronding van de opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties (IDB) bij DMS+ hebben de deelnemers globale kennis van de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding en de beveiliging daartegen. Ze herkennen de componenten van brandmeldsystemen en weten de toepassingen daarvan. De deelnemers hebben daarnaast ook kennis van de normering op het gebied van het installeren van brandmeldinstallaties, zodat zij in staat zijn om het installatie ontwerp op een juiste wijze om te kunnen zetten in een concreet gemonteerde brandmeldinstallatie. Tot slot heeft de installateur brandmeldinstallatie een uitgebreidere kennis van, en vakbekwaamheid in het installeren van een brandmeldinstallatie.

Inhoud opleiding
Tijdens de cursus installatiedeskundige brandmeldinstallaties zullen naast de grondbeginselen over brand, branduitbreiding en rookverspreiding de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • de regeling Brandmeldinstallatie
  • de werkingsprincipes van melders
  • de brandmeldinstallatie opbouw, planning en projectering installeren van brandmeldinstallaties
  • examentraining

Tijdens het laatste dagdeel examentraining worden er proefexamens installatiedeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

 

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor medewerkers van (erkende) installatiebedrijven/branddetectiebedrijven die betrokken zijn bij het aanleggen van gecertificeerde brandmeldinstallaties. Van de installatiedeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties (WEB Elektrotechniek niveau 2). Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure.

Examen
De cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Het examen wordt tijdens de cursus afgenomen.

Vervolgopleiding
De volgende opleiding kan als vervolgopleidingen worden gevolgd:
Opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties