Byld Vastgoed

Dave Kierkels van Byld Vastgoed:
‘Vooraf kritisch kijken bespaart geld, bouwtijd en gedoe achteraf’

Byld Vastgoed uit Heerlen realiseert vastgoedbouwprojecten voor zorg- en onderwijsinstellingen in Limburg en Brabant. Dave Kierkels en zijn team begeleiden het hele traject van de vergunningaanvraag tot en met de bouwtekening, aanbesteding, uitvoering en de exploitatieberekeningen. Daarnaast ontwikkelde Kierkels samen met Cicero Zorggroep en Holland Composites onder de naam QBIX een duurzaam nieuwbouwconcept voor modulaire zorgwoningen. Sinds 2018 werkt Kierkels nauw samen met DMS+ op het gebied van brandveiligheid.

Dave Kierkels en Marco Jaspers kennen elkaar al sinds hun jeugd. “Toen Marco zich met Anthony Schmetz in brandveiligheid specialiseerde met DMS+, ontstond ook onze professionele samenwerking. Anthony en Marco denken heel praktisch en pragmatisch en schakelen snel. Daar hou ik van, want zo ben ik zelf ook. Hun vakkennis is enorm en ze zijn kritisch en flexibel. We praten elkaar nooit naar de mond want we hebben alle drie een reputatie hoog te houden. Zo hadden we een keer een probleem met een gevel die niet conform de regelgeving gebouwd leek. Marco pakte dit gelijk op en kwam met een praktische out-of-the-box-oplossing die bovendien veel goedkoper was dan het herstelplan.

Marco is heel kritisch aan de voorkant van een project en dat is weleens lastig voor ons. Maar het is belangrijk dat aandachtspunten of fouten niet pas bij de oplevering aan het licht komen. Want dan is de oplossing vaak veel lastiger en duurder. Bij brandveiligheid moet je altijd binnen de lijntjes blijven. Daarover zijn we het samen eens. Maar je mag wel naar creatieve oplossingen zoeken. Als Marco op een project geweest is, weet ik dat ik daarna geen probleem meer hoef te verwachten vanuit de inspecterende instanties. We kregen van de brandweer onlangs zelfs een compliment voor onze gedegen oplossingen. Zij hoefden alleen nog maar hun akkoord te geven. Zoiets geeft ook veel vertrouwen voor mijn eigen opdrachtgevers. Daarom werk ik het liefst met DMS+ samen. Dat bespaart geld, bouwtijd en onnodig gedoe achteraf.”

Bekijk onze andere projecten

Maak uw project brandveilig

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

T: +31 (0)45 – 547 13 90
E: info@dms-plus.nl