Kompas 360

René Claessen van Kompas 360:
‘Met onze gezamenlijke expertise en aanpak ontzorgen wij onze klant’

Kompas 360 uit Elsloo is een installatietechnisch en bouwfysisch adviesbureau. Kompas 360 ontwerpt werktuigkundige en elektra-installaties voor nieuwbouw, verduurzaming of de renovatie van gebouwen, aangevuld met bouwfysisch advies. René Claessen en zijn team doen dit in opdracht van projectontwikkelaars, onderwijs- en zorginstellingen, (particuliere) beleggers en architecten.

“Bij installaties voor verwarmen, koelen en elektra komt ook altijd het thema brandveiligheid aan bod. Als onze vaste brandveiligheidspartner geeft DMS+ aan waar bijvoorbeeld brandscheidingswanden en vluchtwegen nodig zijn. Onze kanalen voor de luchtbehandeling lopen daar vaak letterlijk dwars doorheen. Dus dat betekent dat we samen zorgvuldig moeten kijken waar bijvoorbeeld rookkleppen in de kanalen geplaatst moeten worden. Wanneer kantoren worden omgebouwd tot zorgeenheden met een woonfunctie, heb je opeens te maken met een heel ander soort regelgeving. Daarom is het fijn dat we met DMS+ hele korte lijntjes hebben. DMS+ bewaakt dan de brandveiligheid terwijl wij de installaties of lay-out aanpassen. Daarbij kijken we samen ook naar de economische optimalisatie. Want we proberen onze klant natuurlijk wel de goedkoopste oplossing te bieden.

Brandveiligheid is een discipline die onlosmakelijk verbonden is met onze diensten. Maar
installatietechniek en bouwfysica vergen tegelijk een expertise in brandveiligheid waarbij je altijd op de hoogte moet blijven van de voortdurend veranderende eisen en regelgeving. Dat geldt ook voor de steeds strengere brandwerende eisen die gesteld worden aan bijvoorbeeld duurzame cradle-to-cradle bouwmaterialen. Als je dus een compleet goed, veilig en kostenefficiënt pakket wilt aanbieden, kun je het beste samenwerken met de experts op die gebieden”

Bekijk onze andere projecten

Maak uw project brandveilig

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

T: +31 (0)45 – 547 13 90
E: info@dms-plus.nl