Budé Holding Gamma / Karwij / Groenrijk

In 1977 opende Budé haar eerste Gamma in Meerssen. Inmiddels exploiteert Budé vijf Gamma’s en drie Karwei’s, verspreid over heel Zuid-Limburg. Naast de eerdergenoemde vestiging in Meerssen zijn er Gamma’s in Brunssum, Kerkrade en twee in Maastricht.

Karwei’s zijn er in Elsloo-Stein, Landgraaf en in Maastrcht. De bouwmarkten zijn voorzien van alle brandveiligheidsmaatregelen vanuit het rechtens verkregen niveau, de bouwmarkten zijn in eigen beheer door Budé Holding gebouwd.

De directie heeft DMS+ gevraagd om alle bouwmarkten te toetsen aan de geldende wetgeving, het huidige bouwbesluit 2012.

De grote vraag was, voldoen wij aan de huidige eisen, zijn de aanwezige maatregelen o.a. de installaties nog up-to-date gezien de leeftijd van diverse gebouwen?

DMS+ heeft voorgesteld om de locaties te bezoeken, de brandveiligheidsmaatregelen in kaart te brengen en een advies te presenteren in de vorm van een plan van aanpak.

Dit heeft geresulteerd in een onderzoek om de gelijkwaardigheid te herzien van de grote brandcompartiment zoals de winkels zijn ingericht. Hiervoor hebben wij de bepalingsmethode van de NEN 6060 grote brandcompartiment gebruikt. De brandveiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt en het heeft geresulteerd in een terugkomende kosten besparing die elk jaar terugkomt.

Bekijk onze andere projecten

Maak uw project brandveilig

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

T: +31 (0)45 – 547 13 90
E: info@dms-plus.nl