DMS+ opleidingen

Projecteringsdeskundige BMI

Doel van de opleiding
Na afronding van de opleiding Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (PDB) bij DMS+ zijn de cursisten in staat om zelfstandig en volgens de voorschriften een brandmeldinstallatie te ontwerpen en te projecteren. Daarnaast kunnen projecteringsproblemen met betrekking tot onechte en ongewenste meldingen worden opgelost.

Het CCV-certificatieschema “Brandmeldinstallaties” vereist dat brandmeldinstallaties worden ontworpen, geleverd en geïnstalleerd onder de verantwoordelijkheid van een daartoe opgeleide “Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties”, die moet beschikken over het bijbehorende diploma.

Inhoud opleiding
De opleiding Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties biedt de deelnemers naast uitleg over brand, branduitbreiding en brandoorzaken de volgende onderwerpen:

  • wettelijke regelingen en brandrisico beoordeling
  • bouwkundige brandpreventie, brandveiligheidinstallaties en brandveiligheidsorganisatie
  • NEN 2535; brandmelders, brandmeld techniek, projectering en installatietechniek
  • oplevering, controle en onderhoud (NEN 2654-1)
  • examentraining.

Tijdens de laatste 2 lesdagen examentraining worden er proefexamens projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

 

Doelgroep
De opleiding tot projecteringsdeskundige is bedoeld voor de ontwerpers van brandmeldinstallaties. De projecteringsdeskundige is de persoon die feitelijk binnen het CCV schema brandmeldinstallaties ‘verbonden’ is aan de installatie.

Van de projecteringsdeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties (voor PvE’s opsteller is HTS niveau vereist). Deze opleiding kan ook als vervolg op de opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties gevolgd worden.

Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure.

Examen
De cursus Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Na inschrijving zal een voorstel datum worden doorgegeven.

Vervolgopleidingen
De volgende opleidingen kunnen als vervolgopleidingen worden gevolgd:
Opleiding Projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallatie – A
Opleiding Projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallatie – B